Nieuws

Financiële verantwoording 2020

Onze financiële verantwoording over het jaar 2020 kunt u hieronder downloaden.

Onze website is vernieuwd !

STINICA heeft een nieuwe website. De website is in een ander jasje gestoken en is hiermee moderner en frisser geworden.

Niet alleen het uiterlijk is veranderd. Onder de motorkap is de site volledig vernieuwd en is nu geschikt voor de PC, tablet en telefoon.

Veel plezier met onze nieuwe website! Mocht u nog informatie missen of vragen hebben over de website, dan kunt u dat aangeven via het contactformulier.

Overzicht Canica

Canica, de organisatie die Stinica steunt, heeft een mooi overzicht gemaakt van haar activiteiten. Hieronder vindt u de link om dit overzicht te openen.

Werkbezoek 2019 (mei 2019)

In mei heeft Silvia de Groot-Ruiz opnieuw een bezoek gebracht aan centrum CANICA. Natuurlijk weer op eigen kosten. Een tweetal foto’s.

Moeder met haar kind.
Silvia met de kleintjes en hun lerares.

Interlingua

Voorzitter Silvia de Groot-Ruiz heeft Spaanse les gegeven bij Interlingua, maar is daar nu mee gestopt vanwege het bereiken van haar pensioenleeftijd. Interlingua heeft de gewoonte ieder jaar een bedrag aan een goed doel te schenken en heeft als dank voor Silvia haar werk het mooie bedrag van 500 Euro aan STINICA geschonken. Dank daarvoor!

Bovendien heeft Interlingua in haar nieuwjaarswens aan al haar contacten STINICA onder de aandacht gebracht. Goed voor de bekendheid van STINICA!

Goede doelen markt De Ark (januari 2019)

Tijdens de goede doelen markt in de Ark is er met de verkoop van handgemaakte producten uit Mexico een bedrag van €110,- voor stichting Niños de la Calle opgehaald.

Werkbezoek 2018 (juni 2018)

In juni heeft voorzitter Silvia de Groot-Ruiz op eigen kosten een bezoek gebracht aan centrum CANICA. Ze heeft daar het nieuwe computerlokaal en de nieuwe toiletunit bekeken.

Silvia met twee leerlingen van CANICA in het nieuwe computerlokaal

Benefietconcert (februari 2018)

Op zondag 18 februari 2018 vond in De Ark in Maarssenbroek een benefietconcert voor STINICA plaats. Vele muzikanten uit De Ark-gemeenschap hebben zich op deze middag belangeloos ingezet. We kijken terug op een fantastische en inspirerende middag! Vele mensen hebben genoten van zang, orgel, piano, blokfluit, trompet en viool. Langs deze weg willen we alle muzikanten hartelijk bedanken. De middag heeft het mooie bedrag van €383,50 opgebracht!

Opbrengst goede doelen kraampjes in De Ark (december 2017)

Met de verkoop van handwerk uit Oaxaca is tijdens de goede doelen kraampjes in De Ark het mooie bedrag van €115 opgehaald.

Benefietvoorstelling ‘Op reis met de gele ballon’ (november 2017)

Op zondag 12 november heeft Broek Theaterproducties geheel belangeloos voor STINICA de voorstelling ‘Op reis met de gele ballon’ gespeeld. We kijken terug op een mooie en gezellige middag. De voorstelling ging over het meisje Anna. Op straat kreeg ze van de fakir een gele ballon en dat was de start van een muzikale reis over de wereld. De kinderen mochten zelf ook meedoen aan de voorstelling. Enthousiast werd er door de kinderen gedanst en muziek gemaakt op liedjes uit verschillende landen.

De voorstelling heeft het mooie bedrag van €140 opgebracht.

Fooienpot café Averechts (november 2017)

Aan de Lijsterstraat in de gemoedelijke Utrechtse Vogelenbuurt runt een stel hobbyisten een kroeg met podium en op zondagen een keuken. Dat doen ze al sinds de oprichting in 1983 voor niks, de winst en de fooi gaat naar goede doelen. Voor de maanden september en oktober was dat goede doel STINICA.

Dankzij de gasten en de vrijwilligers van Averechts heeft deze fooienpot maar liefst €2068 opgeleverd! Het geld van Averechts gaat specifiek naar de bouw van een extra klaslokaal. Langs deze weg wil STINICA iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat.

STINICA op bezoek bij RTV Stichtse Vecht (oktober 2017)

Op zaterdag 14 oktober j.l. waren Silvia en Dorien te gast bij RTV Stichtse Vecht. In het interview kwam onder andere de aardbevingen in Mexico en de benefietvoorstelling op 12 november aan de orde.

Bouw computerlokaal en wc-units afgerond (oktober 2017)

Eind 2016 heeft STINICA €5000,- kunnen doneren voor de bouw van de extra verdieping op centrum CANICA. Samen met andere donaties kon hiermee de bouw van een computerlokaal en nieuwe wc-units met aparte ruimten voor jongens en meisjes gedekt worden. We kunnen nu melden dat zowel de bouw van het computerlokaal als de wc-units zijn afgerond.

Bouw
Computerlokaal
WC-Units

Aardbeving Mexico treft Oaxaca het zwaarst (update 13 september 2017)

Het aantal slachtoffers als gevolg van de aardbeving in Mexico donderdag is opgelopen tot negentig. De doden vielen in drie verschillende staten. Oaxaca werd met 71 doden het zwaarst getroffen. Lees het artikel van het AD:  Meer slachtoffers door aardbeving Mexico

Centrum CANICA heeft gelukkig geen schade opgelopen door de aardbeving.

Op dit moment heeft de stad Oaxaca te maken met veel regenval en dreigen de rivieren buiten hun oevers te treden. Voor de kinderen en ouders van centrum CANICA betekent dit dat hun huizen onder water dreigen te lopen. Juist op de oevers hebben zij hun schamele huisjes gebouwd. De regering is bezig onderdak te regelen.

De rivier vlak bij het centrum staat normaal bijna droog. (foto: centrum CANICA)

Oranjebraderie De Ark (juli 2017)

Jaarlijks wordt er op Koningsdag rondom de Ark een grote Oranjebraderie georganiseerd. De Ark kijkt terug op een geslaagde Koningsdag. Het weer was beter dan voorspeld en gelukkig waren er dit jaar weer voldoende vrijwilligers. De opbrengst is bestemd voor zonnepanelen op het dak van de Ark en zeven goede doelen. STINICA heeft een donatie van €550,- mogen ontvangen. Wij willen alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet.

Oranjebraderie

STINICA blikt tevreden terug op benefietmiddag (juni 2017)

Onlangs vond in de Heilig Hartkerk in Maarssen een korenbenefietmiddag plaats. De benefietmiddag was georganiseerd door stichting STINICA om geld in te zamelen voor de bouw van een extra lokaal voor Mexicaanse straatkinderen uit Oaxaca. Voorzitter Silvia de Groot-Ruiz vertelde hierover meer in Studio Stichtse Vecht

Benefietmiddag in Maarssen levert mooi bedrag op voor STINICA (juni 2017)

In de Heilig Hartkerk in Maarssen vond zaterdag 10 juni een korenbenefietmiddag plaats. De benefietmiddag was georganiseerd door stichting Stinica om geld in te zamelen voor de bouw van een extra lokaal voor Mexicaanse straatkinderen uit Oaxaca. De middag heeft het mooie bedrag van 764,20 euro opgeleverd.

Lees verder in de Vechtstroom

Werkbezoek 2017 (mei 2017)

In mei heeft voorzitter Silvia de Groot-Ruiz op eigen kosten een bezoek gebracht aan centrum CANICA. Ze heeft daar kunnen zien hoe vorige projecten, waar STINICA een bijdrage aan heeft gegeven, uitgevoerd zijn. Zo heeft ze de keuken, de eetzaal en het verbouwde lokaal bekeken. Ze heeft gesproken met vele medewerkers van het centrum, zoals de kok, de dietiste, leerkrachten en vrijwilligers.

Interview Marisol van centrum CANICA (april 2017)

Eind 2016 kon stichting STINICA het bedrag van vijfduizend euro doneren voor de bouw van een extra klaslokaal voor Mexicaanse straatkinderen in de stad Oaxaca. Marisol Chávez Bautista van het centrum CANICA vertelt in het volgende interview waarom deze donatie zo belangrijk voor het centrum is.

Bouw extra verdieping start in 2017 (jan 2017)

Door de donaties van STINICA en twee andere stichtingen samen met geld uit eigen fonds van CANICA kan er in 2017 gestart worden met het eerste deel van de bouw. Het betreft hier de bouw van het computerlokaal en de toiletunit (het omcirkelde gedeelte op de bouwtekening).

In 2017 zal STINICA doorgaan met geld inzamelen voor de bouw van de tweede verdieping. Centrum CANICA wil op deze verdieping nog 3 klaslokalen realiseren.

STINICA wint SISAB Wereldbokaal 2016 (nov 2016)

Op maandag 28 november heeft STINICA de Wereldbokaal 2016 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Linda van Dort.

Lees verder in de Vechtstroom: Stichting Stinica wint Wereldbokaal 2016 van Stichtse Vecht

Benefietmiddag ‘Straatkinderen naar school!’ (okt 2016)

Zaterdag 15 oktober vond in de Ark de benefietmiddag ‘Straatkinderen naar school!’ plaats. De middag werd door voorzitster Silvia ingeleid met het indrukwekkende verhaal over de straatkinderen in de Mexicaanse stad Oaxaca.

Lees verder in de Vechtstroom: Nieuw klaslokaal dankzij benefietmiddag weer wat dichterbij

Voorzitster Silvia vrijwilliger van de week (juli 2016)

Verkoop Mexicaanse sieraden en schaaltjes (juni 2016)

Op vaderdag was het mogelijk om bij de Ark Mexicaanse sieraden en schaaltjes te kopen voor STINICA. De opbrengst van deze verkoop bedraagt €75,-. Wij willen alle kopers langs deze weg hartelijk bedanken.

Verkoop handgemaakte Mexicaanse oorbellen (mei 2016)

STINICA verkoopt handgemaakte Mexicaanse oorbellen. Elk paar is uniek. De oorbellen kosten €5,- per paar. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze stichting.

Met de verkoop van oorbellen hebben we inmiddels €165,- opgehaald.

De Vast-Van der Wiltfonds (juli 2015)

De Vast-Van der Wiltfonds heeft een donatie gedaan van €1500,- als bijdrage in het maken van een extra klaslokaal. Hartelijk bedankt voor deze fantastische bijdrage!